huisbeveiligingstips

Vlaanderen staan erom bekend dat ze langer dan enig ander land ter wereld Kerstmis vieren. We beginnen de feestelijke vibraties in september en doen een aftelling tot Kerstmis. De weken die eraan voorafgaan staan bekend als de grootste winkelweken van het jaar en de meeste winkeliers zijn opgewonden omdat het bijna 70% van hun jaarlijkse winst is.

Dit is echter ook een perfect moment voor inbrekers. Dieven zijn zich ervan bewust dat er dure cadeaus in huis zijn en dat er waarschijnlijk extra geld rondslingert. De statistieken geven aan dat het kerstseizoen niet alleen voor de vrolijkheid is, maar ook voor de inbraak daarom is een bewakingscamera plaatsen aanbevolen.

Hier zijn 3 huisbeveiligingstips deze kerstperiode:

1. Installeer bewakingssystemen

CCTV-camera’s, bewegingssensoren en raam/deur alarmen zijn het hele jaar door nuttig. Deze dingen houden uw huis in de gaten, of u nu in huis bent of weg voor een vakantie. Een alarm, wanneer het wordt geactiveerd, kan zo luid zijn als 100 decibel, waardoor de inbreker in paniek raakt en stopt met wat hij op het punt staat te doen. Er zijn ook dieven die kunnen kiezen om ’s nachts aan te vallen, dus, bewegingssensoren die een ruimte oplichten zodra ze beweging detecteren is een effectief afschrikmiddel. CCTV-camera’s kunnen thuis als ogen en oren fungeren. Ze kunnen worden gebruikt om te identificeren wie er in uw huis heeft ingebroken en hoe dat is gebeurd.

2. 2. Wees op je hoede voor wat je op de sociale media plaatst.

Inbrekers zijn als haviken op sociale media. Ze kijken door berichten en zoeken informatie over het soort geschenken dat mensen hebben gekregen voor hun familie of als ze van plan zijn om hun huis te verlaten. Daarom moet je voorzichtig zijn met wat je deelt op social media, want het kan zeker tegen je gebruikt worden.

3. 3. Wees alert op donaties van deur tot deur

Tijdens het vakantieseizoen komen er zowel kerstmannen als mensen op zoek naar donaties voor verschillende goede doelen. Zij kunnen een kerk, een weeshuis of een bejaardentehuis vertegenwoordigen. Maar ze hebben eigenlijk niet allemaal een band met een organisatie. Het kan een oplichterij zijn om geld uit mensen te halen of een manier om te onderzoeken wanneer het de beste tijd is om in te breken in uw huis. Dus, wees voorzichtig in de omgang met hen.

Brandbeveiliging gezocht? Al onze producten voldoen aan de strengste Europese én Belgische keuringsnormen. Van aankoop, levering en installatie tot het jaarlijkse onderhoud van brandblussers. Eigen winkelpunt. Scherpe onderhoudsprijzen. Snelle levering. Nr 1 in Brandbeveiliging.